Acasă Politic Suceava: Amenzi si marfuri confiscate in Bazarul din Suceava

Suceava: Amenzi si marfuri confiscate in Bazarul din Suceava

DISTRIBUIȚI

112806 – 29082012 – Inspectorii vamali din cadrul echipelor mobile ale Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Iaşi, Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bacău şi Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Botoşani,

în colaborare cu lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, au derulat miercuri un control inopinat în zona Bazarului din Suceava.

Acţiunea a avut ca principal scop identificarea fenomenelor de evaziune fiscală, în special pe lina sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale şi vamale, precum şi pe linia respectării prevederilor Legii nr. 344/2005 privind Dreptul de Proprietate Intelectuală, fiind verificate documentele de achiziţie şi evidenţele contabile pentru bunuri provenite din spaţiul extracomunitar deţinute în vederea comercializării.

În urma acţiunii de control au fost identificate şi sancţionate mai multe fapte contravenţionale pentru care inspectorii vamali au aplicat şi încasat 14 amenzi contravenţionale în cuantum 18 000 lei. Autoritatea vamală a reţinut, în vederea confiscării, diverse bunuri care proveneau din Turcia şi Ucraina (pompe de apă, hidrofoare, bunuri de utilitate casnică, confecţii, produse de igienă personală) în valoare de 34 525 lei.

            Din diferite locaţii din zona Bazarului au fost ridicate cantităţi însemnate de mărfuri abandonate de provenienţă ucraineană. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.