Acasă Politic Traian Basescu: „Ne dorim ca românii de o parte şi alta a...

Traian Basescu: „Ne dorim ca românii de o parte şi alta a Prutului să fie din nou împreună în cadrul Uniunii Europene”

DISTRIBUIȚI

112849 – 31082012 – Preşedintele Traian Băsescu a transmis, vineri, un mesaj cu prilejul sărbătorii „Zilei Limbii Române” în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, mesajul preşedintelui Băsescu a fost prezentat vineri, la Chişinău, de către Eugen Tomac, consilier de stat.

„Dragi români, doresc să vă transmit, cu prilejul sărbătorii Zilei Limbii Române, cele mai profunde gânduri de preţuire şi respect pentru faptul că indiferent de încercările prin care aţi trecut în ultimii două sute de ani, aţi păstrat vie limba şi conştiinţa românească. Mă bucur că, în fiecare an, românii din Republica Moldova aduc un omagiu limbii române şi sper ca începând de anul viitor Ziua Limbii Române să fie serbată de românii din ţară şi din întreaga lume. Avem nevoie de această solidaritate pentru a ne promova cu mai multă grijă valorile care ne leagă, pentru că prin limbă ne păstrăm cultura, credinţa, tradiţia şi istoria poporului nostru”, se arată în mesajul preşedintelui, citat de Preşedinţie.

Traian Băsescu a afirmă că limba română este astăzi una dintre cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Potrivit preşedintelui, acest fapt „trebuie să ne facă să fim mândri de identitatea noastră şi să transmitem acest sentiment generaţiilor viitoare”.

„Totodată, vă asigur pe fiecare în parte că România va susţine în continuare, necondiţionat, Republica Moldova în parcursul său european, pentru că ne dorim ca românii de o parte şi alta a Prutului să fie din nou împreună în cadrul Uniunii Europene”, se mai arată în mesajul preşedintelui Băsescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.