Acasă Politic Arges: Garda de Mediu a amendat constructorul microhidrocentralei Bratia

Arges: Garda de Mediu a amendat constructorul microhidrocentralei Bratia

DISTRIBUIȚI

113253 – 17092012 – O echipă de comisari ai Gărzii de Mediu a efectuat, pe 12 septembrie a. c. un control la punctul de lucru al S.C. A&T Team Energy SRL, situat în comuna Albeştii de Muscel, sat Cândeşti, punctul Bratia – Tinosu,

judeţul Argeş, organizat în vederea construcţiei unei amenajări hidroenergetice pe râul Bratia (captare, centrală hidroelectrică şi aducţiunile aferente).

În urma controlului pe teren, s-a constatat că Team Energy realizează traseul de aducţiune cu pozare îngropată, nerespectând condiţiile din acordul de mediu, care prevede ca traseul de aducţiune să fie aproximativ paralel cu albia râului Bratia, cu pozare semiîngropată sau supraterană.

În urma celor constatate, societatea a fost sancţionată cu amendă în valoare de 40.000 lei pentru nerespectarea prevederilor HG nr. 445/2009.

De asemenea, a fost stabilită ca măsură cu termen până la 13 septembrie 2012 notificarea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Piteşti în vederea eliberării unui acord de mediu modificator, în concordanţă cu Avizul de gospodărire a apelor modificator. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.