Acasă Politic Bruxelles: Discutii pentru cresterea gradului de accesare a fondurilor europene de mediu...

Bruxelles: Discutii pentru cresterea gradului de accesare a fondurilor europene de mediu in Romania

DISTRIBUIȚI

112974 – 05092012 – Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a avut, marţi, la Bruxelles, o întâlnire bilaterală cu comisarul european pentru Politică Regională, Johannes Hahn. În cadrul acestei întâlniri, discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe analiza

modului de implementare a Programului Operaţional de Mediu (POS Mediu). Pe parcursul întâlnirii, comisarul Johannes Hahn şi-a exprimat deplina disponibilitate de colaborare şi susţinere tehnică din partea sa şi a experţilor DG Regio, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului.

Comisarul european a apreciat deplasarea ministrului Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, la Bruxelles, prima care a avut loc până în prezent la acest nivel, pe acest subiect.

Cei doi oficiali şi-au exprimat interesul comun în vederea organizării de instruiri pentru personalul Autorităţii de Management POS Mediu în vederea eficientizării accesării fondurilor europene. Totodată, s-a convenit ca în perioada imediat următoare să aibă loc o reuniune la nivel de experţi pentru stabilirea unui calendar de lucru şi a acţiunilor necesare soluţionării dificultăţilor identificate în accesarea şi utilizarea acestor fonduri.

„În acest sens, vom transmite până la sfârşitul lunii septembrie 2012, un plan de remediere a tuturor deficienţelor, cu acţiuni şi termene clare de implementare”, a menţionat ministrul Rovana Plumb.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.