Acasă Politic Bucuresti: 250 de specialişti în oftalmologie îşi dau întâlnire la Bucureşti

Bucuresti: 250 de specialişti în oftalmologie îşi dau întâlnire la Bucureşti

DISTRIBUIȚI

– 112880 – 02092012 – Începutul lunii septembrie aduce ESA 2012 – al 35-lea Congres al Asociaţiei Europene de Strabismologie.

În perioada 2-5 septembrie 2012, Bucureştiul va fi gazda întâlnirii European Strabismological Association 2012 (ESA 2012). Reunind 250 de participanţi din 48 de ţări de pe tot mapamondul, ESA 2012 este primul congres medical internaţional de mare anvergură care are loc în România. Meetingul precedent a fost organizat anul trecut la Bruges (Belgia), urmând ca întâlnirea din 2013 să aibă loc la Marsilia (Franţa).

Evenimentul aduce împreună cei mai mari specialişti în domeniul strabologiei, autori a numeroase cărţi şi lucrări de specialitate. Aceştia îşi vor prezenta ultimele cercetări şi rezultate în domeniu în cadrul unui program ştiinţific ce curprinde 2 simpozioane, 2 mese rotunde, o sesiune de cazuri dificile, 2 cursuri, o sesiune de postere remarcabile, 46 de prezentări orale şi un total de 62 de postere.

“Evenimentele sociale au ca slogan Unity in diversity, un moment important fiind cel de marţi, 4 septembrie, când invitaţii vor fi ambasadorii propriilor ţări şi culturi. Purtând costume naţionale specifice, aceştia se vor cunoaşte mai bine într-o ambianţă exclusiv românească: o după -amiază la Muzeul Satului, animată printr-un concert de nai. Seara va continua la Domeniul Stirbey cu o cină românească, urmată de o invitaţie la dans lansată de cei 10 căluşari ai ansamblului Doina şi de multă muzică de dans, unde nici una din ţările participante nu va fi uitată”, a declarat Dr. Daniela Cioplean, preşedintele comitetului local de organizare. Experienţa românească va fi întregită prin prezenţa celor 40 de medici din ţara noastră, care vor purta costume naţionale şi-i vor întâmpina pe oaspeţii de la Muzeul Satului cu pâine, sare şi pălincă.

European Strabismological Association este o asociaţie fondată în anul 1982, ce are ca scop diseminarea cunoştinţelor referitoare la toate aspectele senzoriale şi motorii ale strabismului şi a altor deficienţe de motilitate oculară, împărtăşirea cunoştinţelor legate de diagnostic şi proceduri terapeutice, stimularea cercetării clinice şi experimentale, precum şi crearea, pe cât posibil, a unei terminologii comune la nivel mondial, în ciuda diferenţelor de limbă.

Desfăşurarea celei de-a 35-a întâlniri ESA în ţara noastră reprezintă o realizare pentru comitetul ştiinţific român şi o dovadă suplimentară că, dincolo de ştiri sumbre, în această ţară se întâmplă şi evenimente care îi aduc faimă pozitivă şi o promovează în rândul elitei ştiinţifice mondiale. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.