Acasă Politic Bucuresti: AEP vrea referendum fara cvorum pentru demiterea presedintelui

Bucuresti: AEP vrea referendum fara cvorum pentru demiterea presedintelui

DISTRIBUIȚI

112971 – 05092012 – Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a transmis, marti, Parlamentului un proiect care reglementeaza si propune un cadru general pentru toate tipurile de alegeri si referendumuri. Proiectul Codului Electoral elaborat de AEP

inca din 2011 presupune modificari la legile care reglementeaza alegerile locale, parlamentare, europarlamentare, prezidentiale dar si organizarea tuturor tipurilor de referendumuri. Totodata, in acest proiect AEP recomanda ca demiterea presedintelui sa fie decisa fara conditia intrunirii cvorumului la referendum.

Presedintele AEP, Ana Maria Patru, a trimis pentru a doua oara la Parlament proiectul Codului Electoral elaborat inca din 2011. Presedintele AEP transmite intr-o scrisoare ca proiectul privind Codul Electoral ar putea rezolva multe din lacunele legislatiei electorale existente.

Recomandarile cuprinse in Codul Electoral nu aduc modificari esentiale la legea 35/2008 privind alegerile parlamentare, insa vine cu noutati in ceea ce priveste validarea referendumului pentru suspendarea presedintelui Romaniei.

Astfel in Codul Electoral la Art. 22 (3) recomanda ca „demiterea Presedintelui Romaniei este aprobata daca a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate pe intreaga tara ale alegatorilor romani care au participat la referendum”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.