Acasă Politic Bucuresti: Alegerile generale pe 9 decembrie, doar cu buletinul

Bucuresti: Alegerile generale pe 9 decembrie, doar cu buletinul

DISTRIBUIȚI
buletine de vot

 buletine de vot– 112870 – 02092012 – Guvernul a stabilit ca alegerile parlamentare din acest an să aibă loc în 9 decembrie.

Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern în şedinţa din 1 septembrie

prorogă termenele de aplicare a dispoziţiilor legale privind cărţile de alegător şi registrul electoral din cauza faptului că până în prezent nu tuturor cetăţenilor români cu drept de vot le-au fost eliberate cărţi de alegător şi, din cauza subfinanţării, registrul electoral nu e operaţional. Totodată, ordonanţa permite derogarea de la prevederile art. 24 din OUG nr. 34/2009 în cazul achiziţiilor de mobilier şi birotică aferente orgării şi desfăşurării alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat. Ordonanţa de urgenţă mai stabileşte că prezenţa la vot la alegerile parlamentare din 2012 se va certifica prin aplicarea ştampilei cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului sau a unui timbru autocolant cu menţiunea „VOTAT” şi data scrutinului pe actul de identitate.

Ordonanţa adoptată de govern modifică Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, precum şi unele măsuri financiare pentru buna organizare şi  desfăşurare a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din anul 2012. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.