Acasă Politic Bucuresti: Amenintare cu greva si la RATB

Bucuresti: Amenintare cu greva si la RATB

DISTRIBUIȚI

113277 – 18092012 – Preşedintele executiv al Sindicatului RATB, Vasile Petrariu, a acuzat, marţi, Primăria Capitalei de acţiuni iresponsabile şi a ameninţat cu declanşarea unor acţiuni de protest

în cazul în care municipalitatea va dispune disponibilizarea a 4.500 de angajaţi.

Liderul sindical a declarat că 4.500 dintre cei 15.000 de angajaţi ai RATB ar urma să fie disponibilizaţi, potrivit unor oficiali din Primăria Capitalei, lucru care ar duce la imposibilitatea funcţionării regiei.

„Noi vom reacţiona, în mod prompt, vom recurge la toate mijloacele de luptă sindicală, până la declanşarea grevei”, a spus Petrariu.

Reprezentanţii sindicatului RATB au mai spus că municipalitatea intenţionează să transforme regia de transport public în societatea comercială şi au solicitat ca în acest caz să fie consultaţi, pentru a avea garanţii că locurile de muncă nu vor fi puse în pericol.

Sindicaliştii RATB sunt nemulţumiţi de finanţarea regiei, spuncând că subvenţiile pe care le primeşte de la buget, pe lângă faptul că sunt reduse, nu vin la timp, ceea ce duce la existenţa unor probleme cu baza materială şi parcul auto.

„Avem multe mijloace de transport trase pe dreapta pentru că nu avem fonduri pentru a le pune în trafic”, a spus Petrariu.

El a adăugat că nici măcar pentru asigurarea unor condiţii de muncă normale nu sunt suficiente fonduri, precizând că la capăt de linie şoferilor nu li se poate asigura nici măcar apă sau toalete.

Vasile Petrariu a mai declarat că există un plan de investiţii pentru anul 2012, însă până în prezent nu s-a primit niciun leu.

„Cerem primarului Sorin Oprescu o întrevedere, iar dacă acest lucru nu va fi posibil, vom reacţiona. Propunem înfiinţarea unei comisii socio-profesionale la nivelul Primăriei Muncipiului Bucureşti”, a precizat Vasile Petrariu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.