Acasă Politic Bucuresti: Barosso: Fără compromisuri

Bucuresti: Barosso: Fără compromisuri

DISTRIBUIȚI

113207 – 14092012 – Presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barosso, s-a intalnit, vineri la Bruxelles, cu presedintele Traian Basescu. Barosso si-a exprimat ingrijorarea privind situatia politica de la Bucuresti din ultima vreme

si a precizat ca Europa nu va face compromisuri privind respectarea statului de drept pentru niciun membru, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

„Comisia Europeana nu va face compromisuri in privinta necesitatii respectarii statului de drept, independentei justitiei si deciziilor Curtilor Constitutionale pentru niciun stat membru”, se arata in comunicat.

Oficialul european a subliniat si necesitatea stabilitatii politice pentru credibilitatea Romaniei si pentru situatia economica si financiara.

Barroso a adaugat ca este extrem de important ca Bucurestiul sa-si atinga obiectivele stabilite in Mecanismul de Cooperare si Verificare, precizand ca institutia pe care o conduce va continua sa monitorizeze Romania in lunile urmatoare.

„Presedintele Barroso a pus accentul pe importanta continuarii eforturilor privind atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare si Verificare”, se mai arata in comunicat.

Jose Manuel Barroso si-a reiterat sprijinul pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen si a adus aminte de necesitatea autoritatilor romane de a imbunatati procesul de management al fondurilor europene. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.