Acasă Politic Bucuresti: Cele mai multe invenţii şi mărci sunt inregistrate in Bucuresti

Bucuresti: Cele mai multe invenţii şi mărci sunt inregistrate in Bucuresti

DISTRIBUIȚI

113332 – 20092012 Capitala conduce detasat in ceea ce priveste numărul invenţii şi mărci inregistrate la OSIM, relevă un studiu realizat de Andra Muşatescu Law & Industrial Property Offices, elaborat pe baza statisticilor oficiale.

Astfel, în anul 2011, în Bucureşti au fost depuse 4.143 de cereri de înregistrare de marcă. Urmează judeţele Ilfov (450 de cereri), Prahova (334), Cluj (320), Iaşi (225), Braşov (239), Constanţa (228), Timiş (183), Mureş (138) şi Argeş (137).

În privinţa cererilor de înregistrare a brevetelor de invenţie, situaţia este asemănătoare. Companiile, instituţiile şi cercetătorii din Bucureşti au depus, în 2011, un număr de 500 de cereri. Urmează judeţele Iaşi (112 cereri), Suceava (96), Cluj (85), Ilfov (84), Braşov (65), Timiş (57), Dolj (48), Dâmboviţa (32), Constanţa (31) şi Argeş (29).

Potrivit lui Nicolae Mureşan, jurist şi consilier în proprietate industrială, care activează în cadrul Andra Muşatescu Law & Industrial Property Offices, numărul ridicat al cererilor de înregistrare a mărcilor şi invenţiilor în Bucureşti se datorează existenţei companiilor multinaţionale şi a faptului aici se concentrează cele mai multe institute de cercetare.Aceste statistici reflectă, în general, situaţia economică a României. Cu cât o regiune este mai dezvoltată din punct de vedere economic, cu atât acolo se înregistrează mai multe invenţii şi mărci. În judeţele mai sărace, unde au fost realizate puţine investiţii străine, iar activitatea industrială este redusă, există foarte puţine cereri, a explicat Nicolae Mureşan.

La rândul său, Andra Muşatescu, managing partner la Andra Muşatescu Law & Industrial Property Offices, apreciază societaţile româneşti ar trebui fie mult mai conştiente de importanţa protejării mărcilor proprii.Am convingerea managerii români vor apela mai des la avocaţi şi consilieri în proprietate industrială pentru a-şi înregistra şi proteja mărcile, o condiţie esenţială pentru dezvoltarea unui business solid, a subliniat Andra Muşatescu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.