Acasă Politic Bucuresti: Controale la maxi-taxi la intrările in Bucuresti

Bucuresti: Controale la maxi-taxi la intrările in Bucuresti

DISTRIBUIȚI

113008 – 06092012Poliţiştii rutieri au depistat peste 40 de încălcări ale legislaţiei referitoare la transportul public de persoane în regim maxi-taxi, în cadrul unei acţiuni de control, desfăşurată timp de două ore la punctele de intrare în Bucureşti,

unul din şoferi fiind prins băut la volan.

Joi dimineaţă, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului general al Poliţiei Române (IGPR) a coordonat o acţiune în cadrul căreia au fost afectuate mai multe controale în trafic pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale referitoare la activitatea de transport public de persoane.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Autostrăzi şi ai Brigăzii de Poliţie Rutieră a Capitalei care, în intervalul orar 7.00-9.00, au acţionat pe arterele rutiere care converg către municipiul Bucureşti, respectiv DN2, DN3, DN4, DN5, DN6, DN7 şi Autostrada A1 (pe raza judeţului Ilfov), precum şi în municipul Bucureşti (zona B-dului Dimitrie Pompei).

În cele două ore, pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.500 de lei. De asemenea, în trei cazuri au fost reţinute permisele de conducere, în tot atâtea situaţii poliţiştii au retras certificatele de înmatriculare, iar în alte două cazuri au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare.

Un conducător al unui maxi-taxi a fost depistat de poliţişti, în oraşul Pantelimon, în timp ce conducea aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. Faţă de cel în cauză s-au luat măsuri legale.

Totodată, un autovehicul care efectua transport public de persoane a fost imobilizat, întrucât nu avea licenţă pentru desfăşurarea acestei activităţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.