Acasă Politic Bucuresti: Corlatean, in Ungaria

Bucuresti: Corlatean, in Ungaria

DISTRIBUIȚI

113556 – 30092012 – Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, efectueaza luni o vizita oficiala in Ungaria, la invitatia omologului sau, ministrul ungar al Afacerilor Externe, Janos Martonyi.

Seful diplomatiei romane va avea consultari cu ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Janos Martonyi, si va fi primit de premierul Viktor Orban si de presedintele Parlamentului, Laszlo Kover. In marja vizitei, ministrul Titus Corlatean va avea si o intrevedere cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Ungaria, potrivit unui comunicat al MAE.

Vizita se inscrie in dialogul bilateral specific dintre Romania si Ungaria si se realizeaza in contextul in care in acest an se implinesc 10 ani de la semnarea declaratiei de Parteneriat Strategic (29 noiembrie 2002) si 16 ani de la semnarea si intrarea in vigoare a Tratatului de intelegere, cooperare si buna vecinatate dintre cele doua tari.

Convorbirile se vor concentra asupra modalitatilor de dinamizare a Parteneriatului Strategic dintre cele doua tari, cu accent pe aprofundarea cooperarii sectoriale si transfrontaliere, precum si intensificarea schimburilor comerciale. O atentie deosebita, in cadrul discutiilor cu oficialii ungari, va fi acordata problematicii protectiei drepturilor persoanelor apartinand minoritatilor nationale, in contextul in care partea romana doreste sa se asigure ca vor fi asigurate conditiile necesare pentru imbunatatirea situatiei minoritatii romanesti din Ungaria.

Pe agenda discutiilor vor figura si teme de actualitate de pe agenda europeana, o importanta deosebita fiind acordata coordonarii pozitiilor romano-ungare pe subiecte de interes comun, precum: securitatea energetica, negocierile privind Cadrul Financiar Multianual UE 2014-2020, extinderea UE si Vecinatatea Estica.

Cei doi ministri vor avea si un schimb de opinii privind evolutiile din Nordul Africii si Orientul Mijlociu, cu accent pe situatia din Siria. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.