Acasă Politic Bucuresti: CSAT: Romania va cumpara avioane multirol

Bucuresti: CSAT: Romania va cumpara avioane multirol

DISTRIBUIȚI

113508 – 27092012 – România va cumpăra avioane multirol, a decis Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în şedinţa de joi. Tot în şedinţa această sedintă s-au evaluat ameninţările la adresa securităţii naţionale

şi vulnerabilităţile de securitate identificate în contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria).

Membrii CSAT au concluzionat că Armata României are capacităţi limitate de a-şi îndeplini misiunile care-i revin şi au decis ca, la viitoarea şedinţă a Consiliului, Guvernul să prezinte un program multianual de restabilire a capacităţii de luptă a acesteia, informează Administraţia Prezidenţială.

„Membrii Consiliului au aprobat ”Concepţia de realizare graduală a capabilităţii de apărare aeriană în cadrul programului Avion multirol al Forţelor Aeriene” în concordanţă cu interesele esenţiale de securitate ale ţării şi cu angajamentele asumate de România în cadrul organizaţiilor europene şi nord-atlantice „, se mai arată în comunicatul Preşedinţiei.

O altă temă pe agenda şedinţei a constituit-o evaluarea riscurilor, ameninţărilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale, ca fundament pentru întocmirea „Planului Naţional de Priorităţi Informative pentru anul 2013”.

De asemenea, s-au evaluat ameninţările la adresa securităţii naţionale şi vulnerabilităţile de securitate identificate în contextul atentatului de la Burgas (Bulgaria).

În finalul şedinţei, membrii CSAT au fost informaţi cu privire la proiectul de hotărâre a Guvernului României pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă S.A.”, modalitatea concretă şi procedura de privatizare fiind în responsabilitatea Ministerului Transportului şi Infrastructurii şi a Guvernului, se mai arată în comunicat. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.