Acasă Politic Bucuresti: Deputatul Andon, fara mandat, deputatul Paslaru, incompatibil

Bucuresti: Deputatul Andon, fara mandat, deputatul Paslaru, incompatibil

DISTRIBUIȚI

112912 – 03092012 – Comisia Juridica din Camera Deputatilor a aprobat luni incetarea mandatului de deputat al lui Sergiu Andon, a anuntat Florind Iordache, vicepresedintele comisiei. Decizia a fost luata in unanimitate. Iordache a explicat ca pentru incetarea mandatului mai este nevoie de un singur pas, votul in plen.

„Eu cred ca parlamentul in plenul sau nu poate decat sa constate si sa fie de acord cu raportul Comisiei Juridice”, a declarat Iordache, intrebat daca arlamentular putea respinge decizia comisiei. 

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a cerut Parlamentului revocarea din functie a parlamentarilor Sergiu Andon si Florin Costin Paslaru, ca urmare a ramanerii irevocabile a deciziilor privind incalcarea legii de catre cei doi politicieni.

 

In 3 aprilie 2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis irevocabil ca deputatul conservator Sergiu Andon este incompatibil cu calitatea de parlamentar, intrucat a fost avocat intr-un proces de coruptie, judecatorii admitand astfel raportul de constatare al inspectorilor de integritate.

In cazul lui Florin Paslaru, ANI a inaintat, in luna martie, Camerei Deputatilor un raport potrivit caruia deputatul se afla in stare de incompatibilitate, act necontestat de parlamentar, astfel ca se impune eliberarea din functia publica detinuta.

In ceea ce il priveste pe Florin Paslaru, Comisia Juridica a decis insa luni ca nu va fi revocat, intrucat nu este incompatibil. Decizia a fost luata cu 14 voturi pentru si 3 impotriva. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.