Acasă Politic Bucuresti: FMI nu ne obliga sa vindem, ci sa incepem privatizarea

Bucuresti: FMI nu ne obliga sa vindem, ci sa incepem privatizarea

DISTRIBUIȚI
isarescu_4

Guvernatorisarescu_4ul BNR a declarat că un eşec al privatizării Oltchim nu va da un semn bun pentru investitori, dar a amintit că FMI nu a impus drept criteriu finalizarea

vânzării combinatului, ci demararea procesului, mai ales că mediul economic extern nu este favorabil, scrie Q-Magazin.

“Un eşec este un eşec, nu dă bine. Dar ca semnatar al acordului cu Fondul (FMI – n.r), condiţia care era pusă acolo, pentru mai multă precizie, era să se îndeplinească paşii legaţi de privatizare. Nu era condiţionat de terminarea privatizării, pentru că ştim cu toţii că un asemenea obiectiv nu se poate stabili. O privatizare, mai ales una de succes, depinde de foarte mulţi factori, inclusiv de condiţile internaţionale”, a afirmat Isărescu, răspunzând la o întrebare privind impactul eşuării privatizării Oltchim, inclusiv din perspectiva acordului cu Fondul Monetar Internaţional.

Întrebat dacă un eşec al procesului actual de vânzare a acţiunilor ar putea duce automat la declanşarea lichidării combinatului Oltchim, potrivit înţelegerii cu FMI, Isărescu a răspuns că, din punctul lui de vedere, este posibilă şi reluarea procesului de privatizare.

“Depinde ce înseamnă eşec şi perioada aceasta tranzitorie”, a punctat Isărescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.