Acasă Politic Bucuresti: Intalnire la ANA cu reprezentantii societatii civile si ai BOR pentru...

Bucuresti: Intalnire la ANA cu reprezentantii societatii civile si ai BOR pentru Strategia Nationala Antidrog

DISTRIBUIȚI

112946 – 04092012 – La sediul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA) a avut loc marţi o întâlnire cu reprezentanţi ai societăţii civile în cadrul procesului de consultare informală privind elaborarea Strategiei naţionale antidrog 2013 – 2020.

La reuniune au participat 12 reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale partenere din domeniu şi un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române (BOR).

În urma dezbaterilor, a fost agreată o propunere de proiect privind viitoarea Strategie naţională antidrog, care ţine cont de elementele clare şi specifice ale realităţii româneşti pe de o parte, iar pe de altă parte de recomandările Raportului final de evaluare a Strategiei Europene 2005 – 2012, potrivit unui comunicat al ANA.

Terminologia folosită în cadrul propunerii porneşte de la cea folosită în documentul de politici elaborat de Grupul Pompidou din cadrul Consiliului Europei, precum şi în alte strategii şi documente internaţionale în domeniu.

Conform prevederilor din Hotărârea de Guvern nr. 461/2011, Agenţia Naţională Antidrog este instituţia cu rol de coordonator naţional în domeniul drogurilor şi elaborează, pe baza propunerii institutiilor cu atributii în domeniu, proiectul Strategiei naţionale antidrog şi planul său de acţiune şi le supune spre aprobare Guvernului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.