Acasă Politic Bucuresti: Iulian Fota: Achizitia de avioane F-16 la mana a doua e...

Bucuresti: Iulian Fota: Achizitia de avioane F-16 la mana a doua e in spiritul “smart defence”

DISTRIBUIȚI

113435 – 25092012 – Consilierul prezidential Iulian Fota considera ca intentia Romaniei de a achizitiona avioane militare F-16 la mana a doua, anuntata de ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, e facuta in spiritul conceptului

de „smart defense” (aparare inteligenta), folosita in NATO, adaugand ca asemenea dotari au si alte state. Aceste avioane pot fi folosite in cadrul unor actiuni comune cu alte state, de la exercitii la alte operatiuni.

Seful Departamentului Securitate Nationala din cadrul Administratiei Prezidentiale spune ca se va utiliza conceptul de „smart defense” si in domeniul naval sau alte zone ale apararii.

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, a anuntat ca Romania e aproape de a cumpara de la Portugalia mai multe avioane F-16 la mana a doua, in cadrul unui acord guvernamental cu guvernul portughez.

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu, considera ca avioanele sunt in stare buna si vor putea fi folosite de statul roman timp de 20 de ani.

Pretul estimat este de 600 de milioane de euro.

Romania are nevoie sa cumpere avioane de vanatoare intrucat, altfel, nu-si va mai putea respecta angajamentele fata de NATO care tin de patrularea aeriana a propriului teritoriu.

Conceptul de „smart defense” e o initiativa a conducerii NATO prin care statele membre sa puna in comun capabilitati cu scopul de a reduce costurile destinate apararii. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.