Acasă Politic Bucuresti: Judecatoarea Lidia Barbulescu iese la pensie

Bucuresti: Judecatoarea Lidia Barbulescu iese la pensie

DISTRIBUIȚI

113107 – 11092012 – Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul de eliberare din funcţie, prin pensionare, a judecătoarei Lidia Bărbulescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).Consiliul Superior al Magistraturii a luat act în

23 august de cererea de pensionare a judecătoarei Lidia Bărbulescu. Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a fost înaintată preşedintelui României.

Judecătoarea Lidia Bărbulescu a fost membru al CSM până în 2010, iar din ianuarie 2008 până în ianuarie 2009 a fost preşedinte al CSM.

Lidia Bărbulescu a asigurat interimatul la conducerea ICCJ aproximativ un an, după pensionarea lui Nicolae Popa până la numirea Liviei Stanciu, în 17 septembrie 2010.

În 22 octombrie 2009, CSM a luat în discuţie candidaturile pentru postul de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, rămas vacant în urma pensionării lui Nicolae Popa, începând cu luna septembrie 2009. Atunci au candidat Lidia Bărbulescu, Gabriela Victoria Bîrsan, Elena Cîrcei, Dănuţ Cornoiu şi Ilie Iulian Dragomir, toţi judecători la instanţa supremă.

Cu majoritate de voturi, CSM a desemnat-o pe Lidia Bărbulescu pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, numirea trebuind însă făcută de şeful statului.

În 3 decembrie 2009, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că nu o va numi pe Lidia Bărbulescu în funcţia de preşedinte al instanţei supreme. Astfel, procedura de numire a şefului ICCJ a fost reluată începând cu 22 decembrie 2009, când CSM a fost notificat de către Administraţia Prezidenţială.

Lidia Bărbulescu, care era vicepreşedinte al ICCJ, a asigurat apoi interimatul la conducerea instanţei până la numirea în această funcţie a Liviei Stanciu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.