Acasă Politic Bucuresti: Leonard Orban, ministrul care a ingropat 3 miliarde de euro

Bucuresti: Leonard Orban, ministrul care a ingropat 3 miliarde de euro

DISTRIBUIȚI

113361 – 21092012 – Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, se pregateste

sa plece pe un loc bine platit si caldut la Curtea Europeana de Conturi, de la 1 ianuarie 2013. “Cel mai competent specialist in probleme europene al Romaniei”, cum l-au laudat in dese randuri ultimii premieri – Boc, Ungureanu si Ponta, lasa in urma o mostenire dezastruoasa, potrivit DailyBusiness.ro.

Guvernele Boc, Ungureanu si Ponta au anuntat, la instalare, ca in 2012, Romania va atrage din fondurile UE 6 miliarde de euro, adica de sase ori mai mult decat anul trecut. 2,5 miliarde urmau sa vina pentru agricultura si 3,5 miliarde de euro prin fonduri de coeziune.

Premierii au iesit de fiecare data la declaratii alaturi de Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene, garantand aproape că acesta are soluția rezolvării problemelo legate de birocrație și corupție.

Cu toate aceste asigurări, din ianuarie, România nu a reușit să atragă nici 10% din cât și-a propus.  

Ultimele date oficiale arata ca absorbtia fondurilor UE a avansat in august cu 0,02% fata de luna precedenta, in conditiile in care toate programele UE sunt blocate.

Orban promitea, la preluarea Ministerului Afacerilor Europene, acum un an, ca va atrage pana la finele anului 20% din totalul fondurilor structurale de la UE  – aproape 4 miliarde de euro, altfel isi va inainta demisia de onoare. Dupa 8 luni, suma atrasa este de 1,86 miliarde de euro (9,7% din total).

Leonard Orban va ocupa postul de la Curtea Europeană de Conturi în următorii șase ani. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.