Acasă Politic Bucuresti: Marga: ICR renunta la experimente

Bucuresti: Marga: ICR renunta la experimente

DISTRIBUIȚI

113210 – 14092012 – Presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), Andrei Marga, a declarat, vineri, ca institutia pe care o conduce va promova doar autori consacrati si va renunta la experimente.

„Renuntarea la experimente si finantarea autorilor consacrati. Accentul trebuie mutat pe cultivarea stiintelor, in general, pornind de la o conceptie moderna asupra culturii”, arata ICR intr-o scrisoare deschisa.

In ceea ce priveste fosta conducere a ICR, Andrei Marga considera ca esecurile nu au fost mai putine decat reusitele.

„Esecurile nu sunt mai putine decat reusitele”, sustine ICR.

Andrei Marga a vorbit si despre conceptul de apolitic, spunand ca asa ceva nu exista si ca pana si Iisus din Nazaret nu a fost apolitic.

„Poti sa nu apartii niciunui partid (sa fii, deci, apartinic), dar nu poti fi apolitic. Ramane valabil ceea ce o contemporana spunea: Nici Iisus din Nazaret nu a fost apolitic, caci, in sublimele sale spuse era un proiect de umanitate”, a explicat Andrei Marga.

Plenul Senatului a aprobat validarea lui Andrei Marga in functia de presedinte al Institutului Cultural Roman (ICR), desi acesta nu a fost audiat in Comisia pentru Cultura si cea pentru Politica Externa ale acestui for legislativ. In favoarea validarii acestuia s-au exprimat 50 de senatori, impotriva au votat 26 de senatori, iar cinci s-au abtinut de la vot. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.