Acasă Politic Bucuresti: Mona Pivniceru: Romania va continua sa sprijine reforma justitiei din Republica...

Bucuresti: Mona Pivniceru: Romania va continua sa sprijine reforma justitiei din Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

112924 – 04092012 – Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru a avut luni o întâlnire de lucru cu omologul său din Republica Moldova, Oleg Efrim. La întâlnire au mai luat parte Iurie Raniţă, ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Mariana Braduţan,

ministru-consilier al Ambasadei pentru Republica Moldova, Simona Maya Teodoroiu, secretar de stat, Maria Cristina Manda, consilier al ministrului, pentru partea română.

Discuţiile s-au axat pe stadiul implementării Planului de acţiuni în domeniul justiţiei între Ministerul Justiţiei al României şi Ministerul Justiţiei al Republicii Moldova pentru anii 2012-2013, semnat la data de 17 iulie 2012, la Chişinău. Au fost punctate aspecte importante ale procesului de reformă a justiţiei precum: răspunderea magistraţilor, infrastructura de sistem, armonizarea legislaţiei cu normele europene, lupta împotriva corupţiei din cadrul sistemului judiciar, activitatea magistraţilor în ansamblu, precum şi implicarea asociaţiilor profesionale ale magistraţilor în plan socio-juridic.

Cei doi miniştri au subliniat caracterul strâns al colaborării dintre cele două instituţii şi progresele înregistrate în relaţia bilaterală dintre cele două state, în domeniul justiţiei. A fost reliefată importanţa programului co-finanţat de Ministerul român al Justiţiei şi Fundaţia Konrad Adenauer, „Asistenţă în domeniul justiţiei pentru integrarea în UE a Republicii Moldova”, care va debuta în toamna acestui an.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, s-a arătat deschis în privinţa continuării angajamentelor luate de partea română în cadrul sprijinirii procesului de reformă a justiţiei din Republica Moldova, prezentând aspecte de succes, dar şi lecţiile învăţate de partea română, pe calea propriului proces de reformă a sistemului judiciar.

Ministrul Oleg Efrim, este prezent în România, ca urmare a invitaţiei adresate de ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlăţean, de a participa la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.