Acasă Politic Bucuresti: Ofiter de politie judiciara, trimis in judecata pentru trafic de influenta

Bucuresti: Ofiter de politie judiciara, trimis in judecata pentru trafic de influenta

DISTRIBUIȚI

113333 – 20092012 Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Marius Octavian Bulgaru, în stare de arest preventiv, ofiţer de poliţie judiciară (cu gradul profesional de inspector) la Biroul de investigaţii criminale

din cadrul Poliţiei municipiului Tecuci, judeţul Galaţi, pentru trafic de influenţă şi a lui Viorel LaȚI, consilier local la Primăria comunei Munteni, judeţul Galaţi, tot pentru trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în primăvara anului 2012, Bulgaru, prevalându-se de calitatea sa de ofiţer de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei municipiului Tecuci, Biroul de investigaţii criminale, a pretins de la un denunţător, atât direct cât şi prin intermediul lui Laţi, suma de 70.000 lei, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor persoane din sistemul judiciar (magistraţi şi poliţişti) pe care le poate determina să rezolve în mod favorabil dosarele penale în care denunţătorul era cercetat pentru evaziune fiscală. Soluţiile favorabile vizau atât ridicare unor sechestre sau a măsurilor preventive cât şi dispunerea unor soluţii de netrimitere în judecată sau de achitare. La rândul său, în acelaşi scop, Laţi a primit de la denunţător suma de 10.000 lei la data de 13 mai 2012. Din banii pretinşi, Bulgaru şi Laţi au primit de la denunţător, la data de 21 iunie 2012, suma de 50.000 lei, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

La data de 22 iunie 2012, procurorii au dispus reţinerea lui Bulgaru pe un termen de 24 de ore şi, în aceeaşi zi, Curtea de Apel Bucureşti a luat faţă de acesta măsura obligării de a nu părăsi ţara. La data de 27 iulie 2012, Înalta Curte de casaţie şi Justiţie a admis recursul procurorilor şi a dispus arestarea preventivă a lui Bulgaru pe o perioadă de 29 de zile, măsură ce a fost prelungită ulterior.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Galaţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.