Acasă Politic Bucuresti: Parlamentul ii apara pe deputatii Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre...

Bucuresti: Parlamentul ii apara pe deputatii Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre de urmarirea penala

DISTRIBUIȚI

113106 – 11092012 – Deputatii au respins prin vot secret, marti, cererile adresate de Parchetul General pentru inceperea urmaririi penale in cazul fostilor ministri Laszlo Borbely si Victor Paul Dobre.Comisia juridica a decis luni respingerea cererilor de

incepere a urmaririi penale in cazul celor doi fosti ministri, al Mediului, respectiv al Administratiei. Cele doua rapoarte intocmite de comisia juridica au fost supuse in plen votului secret cu bile.

Sedinta de plen a fost condusa de vicepresedintele PSD Viorel Hrebenciuc. Nu au existat dezbateri, iar cei doi fosti ministri pentru care procurorii cer aviz pentru inceperea urmaririi penale nu au luat cuvantul pentru a-si exprima punctele de vedere.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a anuntat ca democrat-liberalii vor vota pentru ridicarea imunitatii parlamentare a celor doi, asa cum au facut de fiecare data, indiferent de la ce formatiune politica era deputatul in cauza.

Pentru aprobarea cererii de incepere a urmaririi penale era nevoie de majoritatea voturilor deputatilor prezenti. 

Dupa numararea bilelor, s-a anuntat ca in cazul lui Victor Paul Dobre, din totalul de 309 deputati au fost exprimate 236 de voturi, anulate 6, in favoarea inceperii urmaririi penale s-au exprimat 47 de deputati, iar impotriva 183.

In cazul lui Laszlo Borbely, au fost inregistrate ca valabile 234 de voturi, dintre care 53 in favoarea urmaririi penale a fostului ministru al Mediului si 181 impotriva.

Victor Paul Dobre, fost ministru delegat pentru Administratie in Guvernul Ponta, a intrat in vizorul anchetatorilor in dosarul fraudarii referendumului din 29 iulie, in timp ce Laszlo Borbely, fost ministru al Mediului in Guvernul Boc, este acuzat de trafic de influenta si fals in acte. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.