Acasă Politic Bucuresti: Pompierii sarbatoriti miercuri seara

Bucuresti: Pompierii sarbatoriti miercuri seara

DISTRIBUIȚI

113140 – 12092012 – Bucureştenii sunt invitaţi miercuri seara în Centrul Istoric al Capitalei pentru a-i sărbători împreună pe salvatorii de profesie, în preambulul Zilei Pompierilor din România – 13 septembrie.

Evenimentul, organizat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), se va desfăşura în Piaţa Sfântul Anton, musafirii urmând să fie răsfăţaţi cu muzică de fanfară, un recital de poezie susţinut de maestrul Radu Beligan şi cu piese de muzică populară în interpretarea unor îndrăgite cântăreţe.

Pe scenă va evolua cunoscutul magician Andrei Teaşcă, iar angajaţii IGSU şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Dealu Spirii’ al municipiului Bucureşti vor prezenta celor care vor participa la sărbătoare o lecţie deosebită despre istoria pompierilor români. Astfel, pe strada Lipscani, în faţa Băncii Naţionale a României, personaje din alte epoci vor prezenta pompa manuală folosită în trecut, pompă ce face trecerea spre perioada contemporană, reprezentată de autospeciale moderne de intervenţie în situaţii de urgenţă.

De asemenea, în loc de clasicele bilete de papagal, vizitatorii se vor putea delecta cu ghicitori “pompieristice”, răspunsurile corecte fiind recompensate cu premii.

Vor fi derulate imagini care prezintă activităţile şi misiunile IGSU, publicul având ocazia să-i cunoască mai bine pe pompierii români.

Formaţia Bere Gratis va susţine un recital iar surprizele din partea organizatorilor, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, se vor ţine lanţ.

Spre finalul serii, pompierii vor porni într-un “rond de noapte” luminat de făclii, între Piaţa Sfântul Anton şi sediul Băncii Naţionale a României. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.