Acasă Politic Bucuresti: Ponta: Circul trebuie sa inceteze. Dan Diaconescu nu a avut niciodata...

Bucuresti: Ponta: Circul trebuie sa inceteze. Dan Diaconescu nu a avut niciodata bani pentru Oltchim

DISTRIBUIȚI

113398 – 24092012 – Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca Dan Diaconescu nu a avut niciodata banii pentru privatizarea Oltchim. Ponta a mai spus ca „de astazi circul trebuie sa inceteze” iar guvernul are obligatia sa reporneasca procesul de vanzare

pentru a realiza o privatizare de succes la inceputul anului viitor. „De astazi circul trebuie sa inceteze. Luam act de faptul ca cineva si-a batut joc de oamenii de la Oltchim, ca altcineva, Videanu si ai lui l-au bagat in fata pe Dan Diaconescu”, a spus Victor Ponta. El a mai precizat ca Guvernul are obligatia, incepand de acum, sa realizeze planurile de salvare a combinatului pentru urmatoarele sase luni, astfel incat la inceputul anului viitor sa se poata incheia o „privatizare de succes cu o companie seriosa”.

Dupa ce se epuizeaza toate procedurile si se constata ca asa zisul investitor nu a avut nici banii, nici intentia de a deveni actionar majoritar, vom aproba masurile pentru viitor astfel incat combinatul sa intre intr-o procedura speciala, sa salvam locurile de munca si sa repornim activitatea si in cel mai scurt timp sa gasim un investitor serios”, a precizat Victor Ponta, la finalul sedintei Biroului Permanent Național al PSD.

Pe de alta parte, liderul PSD a explciat ca nu s-a putut realiza conversia datoriilor in actiuni din cauza opozitiei actionarului minoritar, PCC, care nu a fost de acord cu procedura. „E clar ca dl. Diaconescu spera sa nu ajunga la acest moment (castigarea licitatiei, n.r.), iata ca a ajuns. Interesul a fost de a nu veni un alt investitor care sa inceapa sa caute in trecut, ce s-a intamplat cu fraudele si cu banii. A fost evident o incercare a oamenilor de afaceri din PDL – Videanu este hotul hotilor, el este doar cel mai cunoscut – de a pregati alianta cu Dan Diaconescu si de a incerca sa incurce lucrurile la Oltchim„, a sustinut Ponta.

El a reafirmat ca „a existat o mare companie din Rusia” interesata de privatizarea Oltchim dar care „s-a retras in ultimul moment, probabil nedorind sa intre in acest joc si politic al lui Dan Diaconescu”. Aceasta companie, „una din marile companii ale lumii”, este in continuare interesata de preluarea Oltchim, a adaugat Victor Ponta.

Prim-ministrul a afirmat ca Dan Diaconescu „nu are nici cei 45 de milioane de euro pentru actiuni, nici 100 de milioane pentru Arpechim si nici nici 150 milioane pentru datoriile” Oltchim, a adaugat el. „Oamenii poate inteleg acum ca au fost pacaliti si putem impreuna cu cei de la sindicate si fara dl Roibu (fostul director al combinatului) sa recastigam increderea celor care mai sunt dispusi sa crediteze societatea pentru urmatoarele sase luni”, a mai spus premierul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.