Acasă Politic Bucuresti: Presedintele Lituaniei: nu intrati in Schengen

Bucuresti: Presedintele Lituaniei: nu intrati in Schengen

DISTRIBUIȚI

113129 – 12092012 – Presedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, i-a avertizat, miercuri, pe politicienii romani, in conferinta de presa de dupa intrevederea cu presedintele Traian Basescu de la Palatul Cotroceni,

ca daca nu se vor maturiza, atunci tot greul va pica pe umerii populatiei.

„Este un avertisment! Daca nu veti fi capabili sa va maturizati, atunci povara va fi pe umerii poporului si nu vi se va deschide zona Schengen”, a spus presedintele Lituaniei.

Dalia Grybauskaite a abordat si problema fondurilor europene, aratand ca Bucurestiul nu profita de sansele oferite si este pe ultimul loc in ceea ce priveste absorbtia, capitol la care Lituania se afla pe locul secund.

„Tara dumneavoastra este ultima dintre toate statele membre la capitolul absorbtie de fonduri europene, este un mesaj foarte negativ, tara este paralizata si nu-si poate rezolva problemele. Lituania va sprijina si eu v-am sprijinit puternic din calitatea de comisar european. Dumneavoastra nu folositi aceste sanse, toate tarile au dificultati, dar maturitatea politica inseamna ca orice ideologie politica ar avea partidul din care faceti parte, trebuie sa intelegeti ca poporul este cel care conteaza. Suntem pregatiti sa va ajutam in absorbtia fondurilor europene, Lituania este pe locul doi dupa Irlanda privind absorbtia fondurilor europene”, a explicat Grybauskaite.

Aceasta a pus accentul pe nevoia de cooperare politica dintre partidele de la Bucuresti, pentru binele poporului roman, oferind sprijinul Lituaniei, insa, cu conditia ca Romania sa inteleaga ca problemele sale interne depind de proprii politicieni.

„As dori sa multumesc presedintelui. Sunt foarte fericita sa confirm ca aceasta cooperare intre Lituania si Romania este o relatie foarte apropiata si foarte eficienta. Subliniez ca Lituania sprijina initiativele si nevoile cu care se confrunta Romania, mai ales in privinta Schengen.

Tara dumneavoastra se afla sub o analiza atenta si multe interese internationale se concentraza asupra dumneavoastra. Lituania este pregatita sa va sprijine oricand, dar trebuie sa intelegeti ca situatia interna depinde de dumneavoastra, iar stabilitatea politica interna este atat de importanta incat fiecare partid trebuie sa se comporte extrem de responsabil.

Sper ca tara dumneavoastra isi va putea asuma responsabilitatea si va face tot ce este posibil pentru popor. Totul depinde de politicienii tarii dumneavoastra”, a incheiat Dalia Grybauskaite.

Presedintele Traian Basescu, l-a primit miercuri, la Cotroceni, pe presedintelui Republicii Lituania, Dalia Grybauskaite, careia i-a transmis ca este primul sef de stat care vine in Romania dupa „iarna noastra extrem de furtunoasa”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.