Acasă Politic Bucuresti: Protest chinezesc in fata Ambasadei Japoniei

Bucuresti: Protest chinezesc in fata Ambasadei Japoniei

DISTRIBUIȚI

113280 – 18092012 – Cateva sute de chinezi au protestat, marti, in fata Ambasadei Japoniei de la Bucuresti fata de cumpararea celor opt insule nelocuite de catre guvernul nipon, la implinirea a 81 de ani de la ocupatia japoneza

asupra arhipelagului.Protestatarii au incendiat portretul actualului imparat al Japoniei, Akihito, si au agitat portrete ale primului presedinte comunist al Chinei, Mao Zedong, potrivit Digi 24. Ei au desenat svastici pe gardurile reprezentantei diplomatice.

O delegatie formata din patru chinezi a depus in fata ambasadei un document care reuneste toate nemultumirile si revendicarile lor.

11 nave chinezesti au fost masate recent in apropierea arhipelagului care face obiectul disputei intre cele doua tari. Cele trei insule sunt nelocuite, dar sunt importante datorita pozitiei lor strategice.

In prezent, se inregistreaza un numar din ce in ce mai mare de turisti japonezi care parasesc China, unii dintre ei declarand ca le este frica a vorbi in limba lor materna, din cauza unor eventuale represalii.

Economia Japoniei este, de asemenea, afectata, companii precum Toyota, Nissan, Mitsubishi, Sony , Panasonic, Honda avand deja scaderi in cifrele de afaceri. Valoarea relatiilor economice dintre China si Japonia este estimata la 340 de miliarde de dolari. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.