Acasă Politic Bucuresti: Ruşanu: Dan Diaconescu nu va fi proprietar la Oltchim

Bucuresti: Ruşanu: Dan Diaconescu nu va fi proprietar la Oltchim

DISTRIBUIȚI

113390 – 24092012 –  Dan Diaconescu a jucat la cacealma şi a pierdut! El nu va fi proprietar la Oltchim. Probabil că Diaconescu nu a crezut că va câştiga licitaţia şi atunci ar fi fost fericit. Declaraţiile au fost făcute la RFI

de vicepreşedintele PNL, Dan Radu Ruşanu.

În opinia lui Ruşanu, Dan Diaconescu, cel care a câştigat licitaţia pentru privatizarea Oltchim Râmnicu Vâlcea, nu va deveni proprietar la combinat. „Nu cred că domnul Dan Diaconescu va fi proprietar la Oltchim până la urmă şi nu cred că va putea să-şi asume această responsabilitate”, spune vicepreşedintele PNL.

Dan Radu Ruşanu e de părere că „privatizarea Oltchimului nu poate fi realizată decât cu un investitor foarte puternic, care să-şi permită să achiziţioneze şi rafinăria de la Piteşti şi Arpechimul, pentru că altfel materiile prime nu pot să ajungă la Oltchim”.

Întrebat de ce crede că nu a venit o astfel de ofertă, Ruşanu a răspuns: „Pentru că nu poate să vină o astfel de ofertă în trei luni de zile! Aici au fost anumite greşeli. O greşeală este poate a Guvernului, prin Ministerul de Finanţe şi altă greşeală este a sindicatelor. Greşeala Guvernului prin Ministerul de Finanţe este că nu a asigurat un capital de lucru de 40-50 de milioane, ca Oltchimul să mai funcţioneze încă cinci-şase luni de zile, timp în care se putea asigura un investitor puternic. Asta e prima greşeală, mare greşeală! A doua greşeală este a sindicatelor şi a oamenilor de acolo, care în clipa în care au trecut la proteste sindicale, orice investitor serios se sperie de acest lucru şi fuge”.

„Aceste două greşeli coroborate au făcut ca singurele oferte să fie PCC, care au de gând, evident, s-o desfiinţeze sau s-o închidă, s-o conserve sau în cel mai rău caz s-o taie, pentru a-şi proteja investiţia din Polonia, care este similară cu aceasta şi ar rămâne singurul actor pe piaţă. Al doilea este domnul Vuza, care nu ştiu câtă forţă financiară are ca să poată să asigure finanţarea acestui colos. A treia este domnul Dan Diaconescu, care este şi câştigătorul fără voia dânsului, cred că nu-şi dorea foarte mult să câştige. Şi atunci din cei trei aşa-zişi licitatori, nici unul nu este viabil”, consideră liderul liberal. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.