Acasă Politic Bucuresti: Rundele de alocare a spectrului pentru castigatorii licitatiei incep vineri

Bucuresti: Rundele de alocare a spectrului pentru castigatorii licitatiei incep vineri

DISTRIBUIȚI

113251 – 17092012 – Luni s-a incheiat si ultima runda suplimentara a licitatiei de spectru pentru alocarea frecventelor in benzile de 800, 900, 1800 si 2600 MHz, fiind astfel determinati ofertantii castigatori, blocurile generice castigate de fiecare,

precum si preturile de baza pe care trebuie sa le plateasca acestia. Comisia anunta ca vineri, 21 septembrie 2012 si luni, 24 septembrie 2012, se vor organiza cele 7 runde de alocare, cate una pentru fiecare categorie de frecvente.

In rundele de alocare se va stabili pozitia fiecarui bloc castigat in banda. Rundele primare si cele suplimentare au permis determinarea numarului de blocuri generice pe care ofertantii castigatori le-au castigat in fiecare categorie, precum si preturile de baza ale blocurilor de frecvente respective, dar nu si frecventele specifice care vor fi alocate ofertantilor castigatori. Rundele de alocare urmaresc definirea modului in care frecventele concrete vor fi repartizate intre castigatori, iar obtinerea pozitiilor preferate in fiecare banda de frecvente se va realiza in urma oferirii unor sume suplimentare de catre participantii la licitatie.

Fiecare ofertant care a castigat blocuri de frecvente in rundele primare si suplimentare isi va exprima preferintele, pe baza unei liste de optiuni predefinite furnizate de Comisie. Astfel, fiecare ofertant castigator are posibilitatea de a depune o oferta in care sa indice suma pe care este dispus s-o achite pentru alocarea preferata de frecvente in fiecare banda, in plus fata de pretul de baza total determinat in urma rundelor primare si/sau suplimentare. Castigatorii care nu au preferinte in ceea ce priveste alocarea de frecvente nu trebuie sa depuna o oferta. Toti ofertantii care au castigat doua sau mai multe blocuri din aceeasi categorie vor primi frecvente adiacente in banda respectiva de frecvente.

Combinatia de oferte de alocare valabile depuse care are cea mai mare valoare totala dintre toate combinatiile posibile va fi declarata castigatoare. In cazul in care mai multe combinatii de oferte de alocare valabile au valoarea cea mai mare egala, Comisia va selecta una dintre combinatii prin tragere la sorti.

Operatorii care participa la licitatie sunt 2K Telecom, Cosmote Romanian Mobile Telecommunications, Orange Romania, RCS & RDS si Vodafone Romania. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.