Acasă Politic Bucuresti: Senat: Andrei Marga a fost validat ca presedinte al ICR, fara...

Bucuresti: Senat: Andrei Marga a fost validat ca presedinte al ICR, fara audiere in comisii

DISTRIBUIȚI

113099 – 11092012 – Senatul a aprobat, marţi, validarea lui Andrei Marga în funcţia de reşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), cu 50 de voturi pentru, 26 impotriva si 5 abtineri, deşi acesta nu a fost audiat în comisiile pentru cultură

şi pentru politică externă, el fiind plecat din ţară.

Decizia de validare a fost luată de liderii grupurilor parlamentare din Senat după o pauză de consultări, solicitată de Cristian Rădulescu de la PDL, în urma respingerii prin vot a propunerii înaintate de preşedintele Comisiei pentru cultură din Senat, Sergiu Nicolăescu (PSD), care ceruse amânarea discuţiilor legate de ICR.

Şi vicepreşedintele Comisiei pentru cultură, senatorul democrat-liberal Radu F. Alexandru, s-a exprimat în favoarea amânării discuţiilor.

”Cutuma a făcut ca întotdeauna oamenii propuşi pentru funcţii în instituţii atât de importante să fie audiaţi în comisii. Chiar nu este o grabă şi o audiere este binevenită”, a spus Radu F. Alexandru.

”Domnul Radu F. Alexandru are dreptate – aşa spune cutuma, însă, Regulamentul nu spune aşa. PDL a respectat Regulamentul tot timpul şi mai puţin cutuma, aşa că îi rog să respecte Regulamentul’, a replicat vicepreşedintele liberal al Senatului, Dan Radu Ruşanu. Grupurile USL din Senat l-au nominalizat pe Andrei Marga pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ICR, rămase vacante după demisia lui Horia-Roman Patapievici, iar pentru funcţia de vicepreşedinte a fost propus Horia-Răzvan Gârbea.

Pentru cea de-a doua funcţie de vicepreşedinte al ICR grupul parlamentar al PDL din Senat va face o propunere de candidat. Propunerile înaintate de grupurile PSD şi PNL şi respectiv PDL pentru ocuparea celor două funcţii de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român (ICR) vor fi validate de plenul Senatului după ce Biroul Permanent va stabili o dată la care candidaţii să fie audiaţi în comisiile reunite de specialitate. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.