Acasă Politic Bucuresti: Specialistii in insolventa, cu ochii pe Oltchim

Bucuresti: Specialistii in insolventa, cu ochii pe Oltchim

DISTRIBUIȚI

113373 – 23092012 – Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea,castigata, vineri, la licitatie de Dan Diaconescu, ar putea intra in insolventa „intrucat s-a cumparat pachetul majoritar de actiuni de catre un investitor

care n-a adus decat o scrisoare de confort, nu una de garantie”, a declarat Gheorghe Piperea, prim vice-presedintele Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR), citat de Ziarul Financiar.

„Circul de la Oltchim ne spune foarte clar, cel putin in opinia mea, ca acolo urmeaza foarte rapid o insolventa, intrucat s-a cumparat pachetul majoritar de actiuni de catre un investitor care n-a adus decat o scrisoare de confort, nu una de garantie”, a declarat Gheorghe Piperea in cadrul congresului UNPIR.

Motivul pentru care combinatul chimic ar putea intra in insolventa este faptul ca datoriile pe care Oltchim le are la furnizorul de energie Electrica nu au fost cumparate de nimeni, creanta Electrica asupra Oltchim avand o valoare de aproximativ 150 de milioane euro.

„Creanta cea mai importanta si cea mai dura, insa, creanta Electrica, care este si o creanta garantata, n-a fost cumparata de nimeni. De aici concluzia ca oricand, in orice moment, se poate face aceasta mutare. Poate ca Electrica va cere insolventa, sau poate ca cineva va cumpara aceasta creanta de la Electrica si va cere insolventa, si asa mai departe”, a adaugat Piperea. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.