Acasă Politic Bucuresti: Traian Basescu neaga acuzatiile privind vizita secreta in Arabia Saudita

Bucuresti: Traian Basescu neaga acuzatiile privind vizita secreta in Arabia Saudita

DISTRIBUIȚI

113045 – 09092012– Presedintele Traian Basescu nu a efectuat nicio vizita la Riad (Arabia Saudita), in timpul mandatelor sale de sef al statului si acuzatiile in acest sens lansate de Antena 3 sunt o “campanie de dezinformare publica”,

a declarat, sambata seara, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea.

„Referitor la acuzatiile formulate in emisiunea Exces de putere de sambata seara, 8 septembrie 2012, de la postul Antena 3, potrivit carora presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, ar fi calatorit sau ar fi urmat sa calatoreasca cu o aeronava la Riad (Regatul Arabiei Saudite), in data de 3 august 2005, Administratia Prezidentiala face urmatoarele precizari: presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, nu a efectuat nicio vizita la Riad (Regatul Arabiei Sudite), in timpul mandatelor sale de sef al statului; postul de televiziune Antena 3 a transmis o solicitare Administratiei Prezidentialale sambata dimineata, 8 septembrie 2012, referitoare la aceste acuzatii, la care i s-a raspuns prompt ca domnul presedinte Traian Basescu nu a efectuat vizita mentionata in solicitare; in ciuda acestui raspuns prompt, postul de televiziune Antena 3 a ales sa continue campania de dezinformare publica la adresa presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu”, se arata intr-un comunicat de presa semnat de purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, Bogdan Oprea.

In emisiunea „Exces de putere” de sambata seara, 8 septembrie 2012, de la postul Antena 3, s-a afirmat ca, „Administratia prezidentiala a comandat in 2005, de la o companie privata, un zbor misterios catre Arabia Saudita. Nu exista confirmari oficiale ca presedintele Traian Basescu ar fi folosit aceasta cursa, dar in aceea perioada se afla la Neptun, iar zborul respectiv a decolat de pe aeroportul Kogalniceanu.

De altfel, nicio institutie din Romania nu a recunoscut sa fi folosit serviciile companiei private, iar zborul a fost inregistrat ca fiind contractat de Presedintie. Potrivit unui raport al Natiunilor Unite, compania ar fi fost implicata in traficul de armament.

Pe 3 august 2005, Administratia Prezidentiala a contractat un avion privat pentru un zbor in Arabia Saudita, la bordul caruia, sursele spun ca s-ar fi aflat Traian Basescu. Compania care detine aeronava a confirmat zborul, dar sustine ca la bord s-ar fi aflat alti demnitari si nu presedintele.

Firma privata la care a apelat Administratia Prezidentiala este Mia Airlines. Compania care initial se numea Jetline apare intr-un raport al ONU despre traficul de arme si are stransa legatura cu traficantul Viktor Bout.

Directorul firmei spune ca avionul ar fi aterizat pe aeroportul Baneasa si nu la Kogalniceanu. Documentele de zbor arata insa altceva. Cursa nu a servit unei deplasari a vreunui membru al guvernului Romaniei.” – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.