Acasă Politic Bucuresti: Zece persoane cercetate penal, in urma controalelor la magazine de etnobotanice...

Bucuresti: Zece persoane cercetate penal, in urma controalelor la magazine de etnobotanice din Bucuresti

DISTRIBUIȚI

113545 – 28092012 – Politistii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Bucuresti, impreuna cu cei de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din Politia Capitalei,

au organizat joi o actiune complexa pe raza Sectoarelor 2, 3, 4 si 5, in timpul careia au efectuat controale la magazine care comercializeaza produse cu efecte psihoactive, altele decat cele reglementate, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

La actiune au participat si specialisti de la Garda Financiara – Sectia Municipiului Bucuresti, precum si din cadrul Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Bucuresti. De asemenea, echipele mixte au fost sprijinite de catre echipaje de ordine publica de la sectiile de politie competente teritorial.

Oamenii legii au controlat opt magazine, fiind ridicate 102 grame substante tip „spice” si 306 plicuri cu produse de acest tip, in valoare de 5.270 de lei. Toate substantele vor fi inaintate la Laboratorul Central de Analiza si Profil al Drogurilor, din cadrul IGPR, pentru expertizare.

De asemenea, au fost intocmite noua dosare penale, in care sunt cercetate zece persoane.

In cauza, in dosarele penale intocmite de politisti, se efectueaza cercetari impreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bucuresti, pentru savarsirea infractiunilor de „trtafic de droguri de risc si de mare risc”, „efectuarea de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzand ca acestea sunt produse autorizate potrivit legii”, „impiedicarea, sub orice forma, a personalului cu atributii de control din cadrul autoritatilor competente de a intra, in conditiile prevazute de lege, in timpul programului normal de lucru, in sedii si incinte cu scopul efectuarii controlului” si „evaziune fiscala”. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.