Acasă Politic Dolj: Director de la Energoconstructia, arestat pentru luare de mita

Dolj: Director de la Energoconstructia, arestat pentru luare de mita

DISTRIBUIȚI

112969 – 05092012 – DNA Craiova il cerceteaza pe Constantin Dragotoniu, director la SC Energoconstrucţia – Filiala Bucureşti, pentru infracţiunea de trafic de influenţă. Potrivit procurorilor, în luna august, Dragotoniu, în calitate de director

la Energoconstrucţia – Filiala Bucureşti, a pretins de la un denunţător 60.000 de euro pentru a interveni pe lângă o persoană din conducerea SC Energoconstrucţia SA şi pentru a o determina să retragă o acţiune judecătorească aflată pe rolul instanţelor civile prin care Energoconstrucţia solicita anularea licitaţiei adjudecate de firma denunţătorului.

Inculpatul i-a comunicat denunţătorului că, în cazul în care nu va remite suma de bani solicitată, SC Energoconstrucţia SA va promova în instanţă toate acţiunile necesare pentru ca firma denunţătorului să nu câştige procesul şi să piardă bunurile mobile şi imobile aparţinând SC Energoconstrucţia SA – Sucursala Timişoara pe care le câştigase prin licitaţie publică.

La data de 4 septembrie 2012, Dragotoniu a primit de la denunţător sumele de 11.000euro  şi 45.000 lei, reprezentând o primă din tranşă din banii solicitaţi, iar procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

În aceeaşi zi, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea lui Dragotoniu pe o perioadă de 24 de ore, iar Tribunalul Dolj a dispus arestarea preventivă acestuia pe un termen de 29 de zile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.