Acasă Politic Gorj: Cresterea impozitelor, ultima solutie?

Gorj: Cresterea impozitelor, ultima solutie?

DISTRIBUIȚI

Update: La câteva ore de la lansarea în spațiul public a  acestor informații, Biroul de Presă al Guvernului a ieșit cu precizări, susținând că declarațiile premierului au fost greșit interpretate și că afirmația exactă este următoarea: „Eu mi-am spus părerea publică şi anume că Ministerul de Finanţe trebuie să se ocupe mai mult de strâns bani şi mai puţin de venit cu idei extraordinare. Însă, pe de altă parte, e foarte clar că păstrând cota unică de 16 la sută, veniturile bugetare – pentru a avea bani pentru şcoli, pentru spitale, pentru drumuri – trebuie să crească.”

 113245 – 17092012 – Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Târgu-Jiu, că este necesară creşterea cotei unice pentru ca statul să aibă bani pentru şcoli, spitale şi drumuri.“Eu mi-am spus părerea şi anume că în general Ministerul de Finanţe

trebuie să se ocupe mai mult de strâns bani şi mai puţin de venit cu idei extraordinare, însă pe de altă parte e foarte clar că această cotă unică de 16 %, pentru a avea bani pentru şcoli, pentru spitale, pentru drumuri, trebuie să crească. Oricum, în acest an au crescut veniturile bugetare, dar într-un singur fel au crescut, eliminând din conducerea ANAF acea caracatiţă de corupţie pe care acum procurorii în sfârşit o anchetează, numai eliminând vârful de corupţie al ANAF am reuşit să avem încasări mult mai mari la bugetul de stat. Pe de altă parte, în 2013-2016 trebuie să aşezăm sistemul fiscal în aşa fel încât să avem resurse pentru proiectele mari”, a precizat, luni, la Târgu-Jiu, Victor Ponta.

Premierul este sceptic în privința sistemului privind furnizarea de informații legate de averea vecinilor, apreciind că un astfel de system nu funcționează în România.

”Ideea cu pârâtul funcţionează în alte ţări, nu ştiu dacă funcţionează la noi, pentru că acolo funcţionează pe un spirit civic, la noi s-ar putea să funcţioneze pe spiritul delaţiunii. L-am rugat pe domnul Voinea întâi să ne prezinte nouă ideile, şi după aceea să le prezinte în presă”, a adăugat premierul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.