Acasă Politic Luxembourg: Miniştrii de resort din statele UE vor dezbate impactul crizei financiare...

Luxembourg: Miniştrii de resort din statele UE vor dezbate impactul crizei financiare asupra pieţei muncii

DISTRIBUIȚI

113551 – 28092012 – Situaţia economică din Uninea Europeană va fi tema principală a întâlnirii formaţiunii “Ocuparea Forţei de Muncă, Politică Socială, Sănătate şi Consumatori” din cadrul Consiliului UE,

care va avea loc în data de 4 octombrie, la Luxemburg. La întâlnire vor participa miniştrii de resort din cadrul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Întâlnirea Consiliului UE se înscrie în ciclul anual de coordonare a politicilor economice – Semestrul European –, din cadrul Strategiei Europa 2020. Miniştrii din statele membre vor dezbate asupra modului în care criza financiară afectează ocuparea forţei de muncă şi, de asemenea, va fi un prilej pentru identificarea măsurilor care au generat rezultate în unele state şi de a face schimb de bune practici.

Discuţiile vor fi purtate pornind de la concluziile trasate în cadrul ultimei întâlniri a miniştrilor de resort (iunie 2012), când s-a obţinut un acord cu privire la anumite aspecte legate de ocuparea forţei de muncă, semnalate de Comisia Europeană (în cadrul recomandărilor specifice de ţară, pe baza planurilor politice şi bugetare înaintate de statele membre).

Miniştrii UE vor dezbate asupra modului în care Uniunea Europeană poate sprijini crearea de locuri de muncă şi asupra măsurilor pe care guvernele naţionale le pot adopta pentru reducerea şomajului în rândul tinerilor şi în rândul persoanelor dezavantajate, pentru reducerea segmentării pieţei muncii şi pentru îmbunătăţirea educaţiei şi formării profesionale.

Situaţia pensiilor, politicile salariale şi costurile forţei de muncă vor fi, de asemeana, pe agenda de discuţii a miniştrilor UE.

Între rezultatele întâlnirii, este aşteptat şi un acord de principiu al Consiliului UE în ceea ce priveşte modificarea Directivei privind cerinţele minime de securitate şi sănătate referitoare la expunerea lucrătorilor la riscuri generate de agenţii fizici (câmpuri electromagnetice). – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.