Acasă Politic Mures: Reprezentantii maghiari de la UMF Tg. Mures vor fi membri in...

Mures: Reprezentantii maghiari de la UMF Tg. Mures vor fi membri in conducerea universitatii

DISTRIBUIȚI

113370 – 23092012 – Premierul Victor Ponta speră ca discutiile dintre ministrii Educatiei si Sanatatii cu reprezentantii Universitatii de Medicină din Tg. Mures să fie ”pasi inainte” si ca „intelepciunea celor care lucreaza in domeniu

e mult mai mare decat a politicienilor”.

Cu prilejul participării, sambata, la inaugurarea noii UPU a Spitalului Judetean de Urgenta din Tg. Mures, pre,ierul a anuntat că ministrii Educației și Sănătății au discutat cu reprezentantii universitatii.

„Tg. Mures merita, pentru romani, pentru maghiari, o universitate de elita, asa cum are in acest moment un spital si o Unitate de Primire Urgente de elita. Vreau sa cred ca intelepciunea celor care lucreaza in domeniu este mult mai mare decat a politicienilor si ca aveti cea mai moderna Unitate de Primire Urgente, aveti un spital care trebuie dezvoltat in continuare si veti avea in continuare o Universitate de Medicina si Farmacie care va face mandrie orasului si tarii. Sunt foarte bucuros si mandru pentru tot ceea ce ati facut aici pana in prezent si imi doresc ca aceste lucruri bune pe care le-am inceput la Targu Mures sa le continuam in toata tara”, le-a spus Ponta zecilor de personalitati prezente la inaugurare.

La randul sau, Ecaterina Andronescu a declarat ca, pentru ea, Targu Mures este un reper in medicina romaneasca si nu numai, iar acest lucru li se datoreaza si cadrelor didactice din UMF, multumindu-le medicilor si profesorilor de la universitate.

„Am fost aseara si am stat impreuna cu profesorii de la universitatea din Targu Mures – romani si maghiari – si n-am facut nimic decat sa le amintesc ca sunt impreuna de atatia ani si ca au dat atat de multe rezultate bune, incat ar fi pacat sa nu mearga in continuare la fel. Regret ca, atunci cand a crescut starea de tensiune in universitate, s-au externalizat problemele de acolo. O universitate are capacitatea, cu resursele pe care le are, de care dispune, sa rezolve orice problema. Sa stiti ca probleme de felul celor care au aparut aici apar in toate universitatile. Dar totdeauna calea dialogului este calea pe care se merge – aseara am reusit sa facem acest lucru si cred ca am indepartat starea de tensiune din universitate si sunt convinsa ca lucrurile vor merge bine, pe fagasul lor normal, asa cum au mers atat de multi ani”, a spus Andronescu.

Ea a subliniat ca reprezentantii UMF au stabilit ca „lucrurile se vor rezolva”.

„Reprezentantii comunitatii maghiare sa fie membri in structurile de conducere ale universitatii – in Senat, in consiliile departamentelor si ale facultatilor. Se vor scoate posturi la concurs si pentru comunitatea maghiara, si pentru comunitatea romana, se vor alege prorectorul comunitatii maghiare si prodecanii”, a aratat ministrul Educatiei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.