Acasă Politic Slovenia: Serban Pop, la reuniunea sefilor de administratii fiscale din statele UE

Slovenia: Serban Pop, la reuniunea sefilor de administratii fiscale din statele UE

DISTRIBUIȚI

113177 – 13092012 – Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Şerban Pop, a participat, joi, la reuniunea şefilor de administraţii fiscale din statele membre ale UE, G27. În acest an, reuniunea a fost organizată la Brdo pri Kranju, în Slovenia.

Dezbaterile s-au axat pe creşterea gradului de conformare la plata taxelor şi impozitelor în statele membre, paşii pe care administraţiile fiscale ale Uniunii Europene trebuie să îi facă în actualul context economic şi utilizarea instrumentelor avansate de analiză în vederea identificării contribuabililor care prezintă diferite forme de risc fiscal.

La reuniune au participat 27 de şefi ai administraţiilor fiscale din UE, reprezentanţi ai Comisiei Europene, OECD şi ai IOTA (Organizaţia Intra-Europeană a Administraţiilor Fiscale).

Cu ocazia participării la reuniunea G27, Şerban Pop a susţinut că ANAF continuă procesul de întărire a activităţii de control şi de combatere a evaziunii fiscale, acesta fiind obiectivul strategic prioritar al instituţiei.

„România face progrese vizibile în ceea ce priveşte rolul pe care administraţia fiscală îl are atât în relaţia cu Ministerul Finanţelor Publice, cât şi din perspectiva relaţiei cu contribuabilii. Obiectivele noastre sunt de a creşte gradul de colectare la bugetul de stat si de a fi un partener corect în relaţia cu contribuabilii”, a declarat Şerban Pop în cadrul intervenţiei pe care a avut-o la reuniunea G27.

Preşedintele ANAF a subliniat importanţa cooperării între administratiile fiscale din statele membre UE apreciind că o colaborare cât mai strânsă între acestea, în special în privinţa schimbului de informaţii şi de bune practici duce la îndeplinirea misiunii pe care fiecare administraţie fiscală o are de îndeplinit.

În cadrul lucrărilor, Şerban Pop a lansat invitaţia ca anul viitor România să găzduiască reuniunea şefilor de administraţii fiscale din UE, ocazie cu care vor fi prezentate şi progresele înregistrate de ANAF în procesul de reformă, aşa cum este agreat în prezent cu Banca Mondială şi cu Fondul Monetar Internaţional. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.