Acasă Politic Bucuresti: Sindicatele fac presiuni pentru schimbarea strategiei de privatizare a CFR Marfa

Bucuresti: Sindicatele fac presiuni pentru schimbarea strategiei de privatizare a CFR Marfa

DISTRIBUIȚI
cfr marfa

cfr marfa113496 – 27092012 – Sindicatele consideră că strategia pe care guvernanții o propun pentru privatizarea CFR Marfă este ”total greșită” și predispusă eșecului.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții Confederației Naționale Sindicale Cartel ALFA”și Federația Mecanicilor de Locomotivă (FML), cer guvernului să țină cont de discuțiile cu factorii implicați în procesul de privatizare, de concluziile dezbaterii publice din 25 septembrie 2012, precum și de avizul negativ da de Comisiea de Dialog Social pe marginea strategiei de privatizare și a mandatului conducerii ministerului.

Sindicatele atrag atenția că solicitările lor (referitoare la precondiții de participare la procesul de calificare, în conformitate cu legislația europeană) agreate inițial, au fost excluse din conținutul actului normativ. Partea sindicală susține în continuare privatizarea unui pachet minoritar de 20-25% cu drept de preempțiune pentru câștigătorul licitației la achiziționarea până la 100%, într-un timp de probă rezonabil, cedarea administrării acestuia.

Reprezentanții sindicatelor ai cer protejarea locurilor de munca actuale și pătrarea facilităților actuale pentru salariații C.F.R. Marfă și includerea lor expresă în actul normativ.

Dacă propunerile sindicatelor vor fi ignorate în continuare, acestea amenință guvernul că ”salariații vor apela la toate formele legale pentru a împiedica acest lucru”. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.