Acasă Politic Strasbourg: Barosso acuza ”amenintari la adresa democratiei” in „anumite state” ale UE

Strasbourg: Barosso acuza ”amenintari la adresa democratiei” in „anumite state” ale UE

DISTRIBUIȚI

113128 – 12092012 – Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, a susţinut miercuri, în fata plenului Parlamentului European reunit la Strasbourg, discursul privind starea Uniunii.

Barroso a amintit că Uniunea Europeană ”continuă să fie în criză, criză socială, economică şi o criză de încredere”.

Cetăţenii comunităţii europene „sunt frustraţi, se tem, simt că stilul lor de viaţă este pus în pericol”, a spus preşedintele CE.

Barroso a adăugat că starea populaţiei europene este cauzată de acţiunile politicienilor, care nu îşi respectă deciziile pe care chiar ei le-au luat.

”Dacă actorii politici ai UE nu respectă deciziile pe care chiar ei le-au luat, cum să îi convingă pe alţii că lucrurile se vor rezolva” ?, a întrebat Barosso.

El a făcut referire şi la „anumite state” în care au fost înregistrate „ameninţări la adresa democraţiei”. Este vorba despre România şi Ungaria, ale căror guverne au fost criticate de lideri europeni pentru că ar fi încercat să submineze statul de drept.

Printre subiectele abordate de preşedintele CE s-au mai regăsit globalizare şi relaţiile dintre UE, SUA şi Asia, reformele sociale, politice şi economice din cadrul UE. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.