Acasă Politic Strasbourg: Valeriu Zgonea s-a intalnit cu vicepresedintele Parlamentului European, Gianni Pittella

Strasbourg: Valeriu Zgonea s-a intalnit cu vicepresedintele Parlamentului European, Gianni Pittella

DISTRIBUIȚI

113120 – 12092012 – Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, s-a întâlnit, marţi, cu vicepreşedintele Parlamentului European, Gianni Pittella, cu care a vorbit despre evoluţiile politice recente din România şi despre cooperarea parlamentară la nivel european.

            „România este şi va rămâne şi de-acum înainte o democraţie solidă, europeană. Pentru niciun moment, evenimentele politice care au avut loc recent în România nu au pus în pericol structura democratică a statului român sau principiile statului de drept. Guvernul şi Parlamentul României au respectat toate prevederile constituţionale în ceea ce priveşte suspendarea preşedintelui Băsescu. Mai mult, decizia de suspendare a fost susţinută de 7,5 milioane de români, care au votat Da pentru demiterea preşedintelui la referendumul din 29 iulie”, a precizat oficialul român în cadrul întâlnirii.

            Preşedintele Camerei Deputaţilor a subliniat că pe toată perioada suspendării Guvernul şi Parlamentul au asigurat funcţionarea în condiţii de normalitate a instituţiilor statului român.

            Tot marţi, Valeriu Zgonea a avut o întâlnire cu Hannes Swoboda, preşedintele Grupului Social-Democrat din Parlamentul European, şi a participat la seminarul „Evoluţii politice recente în România”, organizat de grupul europarlamentarilor PSD. În cadrul acestui seminar, Valeriu Zgonea a expus argumentele pe care Parlamentul României le-a adus în favoarea suspendării preşedintelui Băsescu şi a insistat asupra necesităţii unui dialog mai eficient între parlamentarii din ţară şi reprezentanţii români din Parlamentul European.

            „Au fost politicieni, români şi europeni, care au făcut declaraţii îngrijorătoare despre încălcarea statului de drept din România. Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor vă pot asigura că aceste îngrijorări au fost şi sunt lipsite de orice temei legal sau constituţional. Dar au fost politicieni care au folosit această suspendare ca pe o oportunitate de a-şi promova propriile interese prin lansarea de declaraţii critice, nefondate, la adresa Parlamentului, a Guvernului şi la adresa partidelor componente ale coaliţiei majoritare. Şi aceste declaraţii au venit şi din partea unor politicieni europeni. Nu trebuie să uităm că în 2014 sunt alegeri pentru Parlamentul European. În acest context, putem spune că suspendarea preşedintelui Băsescu nu a fost o problemă exclusiv românească”, a declarat Valeriu Zgonea în cadrul seminarului.

            Preşedintele Camerei Deputaţilor participă miercuri la şedinţa în plen a Parlamentului European unde se va discuta despre evoluţiile politice recente din România. De asemenea, tot miercuri, Valeriu Zgonea se va întâlni cu comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş, şi cu liderul ALDE, Guy Verhofstadt. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.