Acasă Politic Timis: Fost cadru MAI, retinut pentru inselaciune

Timis: Fost cadru MAI, retinut pentru inselaciune

DISTRIBUIȚI

113535 – 28092012 –Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus reţinerea unui fost cadru din Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), pentru cercetări privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Fostul cadru MAI a pretins şi primit de la mai mulţi cetăţeni sârbi, suma de peste 19.000 euro, în scopul obţinerii cetăţeniei române, prevalându-se de unele relaţii pe care pretindea că le are la Ministerul de Externe şi la Serviciul pentru Imigrări al judeţului Timiş.

Astfel, la data de 2 mai 2012, un cetăţean sârb a depus la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Timiş un denunţ, cu privire la faptul că fostul cadru MAI a pretins şi primit 1.000 euro, în scopul rezolvării obţinerii dreptului de muncă pentru o nepoată şi pentru o cunoştinţă a sa, ambii cetăţeni sârbi. Sesizarea a fost înaintată Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, fiind întocmit dosar de cercetare penală.

În baza celor declarate de denunţător, precum şi datorită faptului că fostul cadru MAI i-a mai pretins încă 400 euro pentru obţinerea dreptului de muncă pentru cei doi cetăţeni sârbi, în acelaşi scop, la data de 27 septembrie 2012, lucrătorii SJA Timiş, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi cu sprijinul Serviciului Operaţii – Biroul 2 Timişoara, l-au prins în flagrant pe fostul cadru MAI în timp ce primea de la denunţător 300 euro.

În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale şi reţinerea fostului cadru MAI pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.