Acasă Politic Vaslui: Zeci de persoane din Vaslui au mancat carne de la un...

Vaslui: Zeci de persoane din Vaslui au mancat carne de la un animal bolnav de rabie

DISTRIBUIȚI

113547 – 28092012 – 41 de persoane din localitatea vasluiana Gherghesti care au consumat carne de la un animal bolnav de rabie au ajuns la Spitalul de Urgenta Barlad pentru investigati.

Oamenii au aflat dupa consumarea carnii ca animalul era bolnav de rabie si s-au prezentat de urgenta la spital.

Potrivit conducerii Directiei Sanitar Veterinare din Vaslui, un barbat din Gherghesti a sacrificat o vaca si a vandut carnea mai multor oameni din sat, relateaza Adevarul.

In cursul zilei de joi, atat proprietarului, cat si altor vecini a inceput sa li se faca rau. Veterinarul din sat a facut analize carnii si a constatat ca vaca era bolnava de rabie.

Gabriela Danes, purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Barlad, a declarat ca in functie de evolutia fiecarei persoane se vor administra vaccinuri antirabice.

„La spitalul nostru au fost dirijate cele 41 de persoane, care au consumat carne de la un animal bolnav de rabie. Sunt in sectii contagioase, fiecare persoana in functie de risc”, a spus Danes.

Aceasta a precizat ca oamenii au venit de bunavoie la spital, alertati de descoperirea faptului ca au consumat carne de la un animal bolnav. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.