Acasă Politic Amenzi si sesizari penale pentru braconaj piscicol in Delta Dunarii

Amenzi si sesizari penale pentru braconaj piscicol in Delta Dunarii

DISTRIBUIȚI

114271 – 29102012 – Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu de la nivelul judeţelor, împreună cu reprezentanţi ai structurilor teritoriale ale IGPR-Direcţia Transporturi şi reprezentanţi din teritoriu ai ANPA,

desfăşoară, până pe 31 octombrie a. c., o serie de controale tematice pe cursul Dunării şi în zona Deltei Dunării, conform planului de Acţiune privind prevenirea şi combaterea braconajului piscicol şi a comerţului ilegal cu produse piscicole.

Din centralizarea preliminară a notelor de constatare, rezultă că în perioada 17-25 octombrioe 2012 s-au efectuat 133 controale, în cursul cărora echipele mixte formate din comisari GNM, reprezentanţi ai IGPR şi ai ANPA au aplicat 34 de sancţiuni, dintre care 33 de amenzi, în valoare totală de 6.940 lei, şi un avertisment.

Pincipalele neconformităţi constatate, pentru care s-au aplicat aceste sacţiuni, au fost: desfăşurarea activităţii de pescuit (cu plasa) pe Dunăre fără a deţine documentele necesare, practicarea pescuitului recreativ – sportiv fără acte de reglementare emise de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pescuitul recreativ – sportiv de peşte sub dimensiunile minime admise de OUG 23/2008 modif. de Legea 317/2009 art 58 lit d), lipsa permisului de acces şi campare în locuri neautorizate din Rezervaţie, capturarea ilegală unui exemplar din familia sturionilor, specia morun (mascul, având 2 m lungime şi 150 kg).

De asemenea, în contextul acestor controale au fost întocmite patru sesizări penale şi au fost confiscate 23 de unelte de pescuit, o ambarcaţiune şi un autoturism, precum şi 47 kg peşte.

În perioada următoare, Garda Naţională de Mediu va continua acţiunea de combatere a braconajului piscicol în zonele în care se suspectează că se desfăşoară astfel de activităţi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.