Acasă Politic Brasov: Nasii spagari, liberi

Brasov: Nasii spagari, liberi

DISTRIBUIȚI

114308 – 31102012 – Magistratii Tribunalului Brasov au respins, marti, dupa aproape zece ore de audiere, toate cele 35 de mandate de arestare preventiva propuse de procurori in cazul angajatilor de la CFR Calatori retinuti luni,

in schimb le-a interzis sa paraseasca tara. In acelasi timp, marti, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov au continuat audierile in acest dosar, fiind emise mandate de aducere pentru alte 45 de persoane, inspectori si personal de tren, din regionalele CFR Bucuresti, Brasov, Galati, Iasi si Craiova.

Luni, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov au retinut 35 de angajati ai CFR Calatori suspectati de fapte de coruptie Saptamana trecuta, procurorii Parchetului Tribunalului Brasov au audiat 81 de angajati ai CFR Calatori in dosarul in care se fac cercetari pentru luare si dare de mita, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, difuzare de informatii nedestinate publicitatii, 68 de persoane fiind retinute. Vineri, Tribunalul Brasov a respins toate cele 68 de propuneri de arestare preventiva pentru angajatii CFR Calatori.

Persoanele audiate luni fac parte din Regionalele Bucuresti, Brasov (incluzand judetele Mures, Sibiu si Brasov) si Cluj (incluzand judetele Cluj si Bistrita). Noua dintre acestea sunt inspectori de specialitate (supracontrol) in cadrul Regionalei CFR Calatori S.A Bucuresti (trei persoane), Brasov (cinci persoane), Cluj (o persoana). Restul de 34 au calitatea de conductori de tren si sefi de tren.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Tribunalului Brasov, inspectorii de specialitate sunt suspectati ca au luat mita, in forma continuata, de la conductorii si sefii de tren pe care ii controlau, de la care primeau diferite sume de bani, in scopul neindeplinirii atributiilor lor de control si al anuntarii controalelor planificate.

In privinta inspectorilor din Regionala Bucuresti, acestia, avand acces la informatii nedestinate publicitatii privind controalele ce se efectuau pe anumite rute, controale ce vizau identificarea si tratarea potrivit legii a calatorilor fraudulosi, anuntau partidele de tren (sefi de tren si conductori de tren) cu privire la efectuarea acestora, in scopul sprijinirii gruparii infractionale asa incat sa nu se ajunga la deconspirarea activitatilor lor si pentru a asigura folosul material rezultat din aceste activitati.

Cercetarile in acest dosar au inceput in urma unei sesizarii din oficiu din data de 17 martie 2011, prin procesul-verbal al Sectiei Regionale de Politie Transporturi Brasov din cadrul Directiei Politiei Transporturi a Inspectoratului General al Politiei Romane. 

Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca astfel de fapte savarsite de personalul din cadrul C.F.R. Calatori „au o frecventa cu totul deosebita, reprezentand un fenomen generalizat de coruptie in sanul societatii comerciale nationale, in legatura cu activitatile de verificare a documentelor de calatorie, pana in varful ierarhiei profesionale din structura respectiva a societatii”.

Cercetarile vizeaza peste 200 de persoane, angajati ai societatii, avand calitatea de personal de tren (conductori si sefi tren), inspectori si revizori de specialitate din cadrul Revizoratului General Siguranta Circulatiei. / www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.