Acasă Politic Brasov: Procurorii cer mandate pentru 35 de angajati ai CFR

Brasov: Procurorii cer mandate pentru 35 de angajati ai CFR

DISTRIBUIȚI

114201 – 26102012 – Audierile in dosarul coruptiei din CFR, in cadrul caruia mai multi controlori si inspectori CFR au fost retinuti pentru dare de mita, instigare la abuz si abuz in serviciu continua vineri la Tribunalul Brasov,

unde procurorii cer mandate de arestare pentru 30 de zile. Dupa descinderile de joi dimineata, operatiunea „Nasul”, pornita de procurori in urma cu un an, la Brasov, s-a extins in toata tara.

Sute de angajati ai CFR din toata tara, suspectati de luare de mita, au fost adusi, joi, cu autobuzele la Parchetul Tribunalului Brasov. Nasii sunt acuzati ca au prejudiciat CFR si statul român cu peste 30 de milioane de euro.

Daca joi numarul celor dusi la audieri era de 81, vineri interogatoriile s-au extins la 130 de angajati CFR din Bucuresti, Iasi, Craiova, Constanta si Cluj.

La audierile de joi, care au durat pana aproape de miezul noptii, nu au lipsit incidentele. In timp ce era audiat de procurorii de la Brasov, unuia dintre suspecti i s-a facut rau si a avut nevoie de ingrijiri medicale. Dupa ce a fost consultat de medici, insa, barbatul s-a intors sa dea explicatii in fata anchetatorilor.

Aceatsa este cea mai ampla actiune de stopare a blatului pe tren, fenomen arhicunoscut si care prejudiciaza statul cu circa 150 de milioane de lei anual.

Operatiunea a fost declansata de luni de zile, initial la CFR Calatori Brasov, ulterior ea fiind extinsa la nivelul intregii tari. Procurorii DIICOT ii acuza pe suspecti de abuz in serviciu, dare si luare de mita, precum si de constituirea unei retele. 

Reteaua era formata atat din controlori de tren, dar si din sefi ai acestora. Se banuieste ca sumele primite ca spaga de la calatorii prinsi fara bilet erau apoi impartite cu superiorii, cazul fiind similar cu celebrul dosar al mafiei din vami. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.