Acasă Politic Bruxelles: A fost lansat portalul produselor retrase de pe piata

Bruxelles: A fost lansat portalul produselor retrase de pe piata

DISTRIBUIȚI

114064 – 21102012 –  Un nou portal internaţional a fost lansat la Bruxelles, care le va permite autorităţilor din întreaga lume să facă schimb de informaţii cu privire la produsele nesigure care au fost retrase de pe piaţă.

„Portalul universal al rechemărilor de pe piaţă” este un proiect elaborat în comun de către UE şi ţările OCDE, inclusiv SUA, Australia şi Canada. A fost inaugurat de către Paola Testori Coggi, directorul general al Direcţiei Generale Sănătate şi Consumatori a Comisiei Europene (SANCO), de către Rintaro Tamaki, secretar general adjunct al OCDE şi de către Inez Tenenbaum, preşedinta Comisiei pentru siguranţa produselor de consum din SUA, în cadrul Săptămânii internaţionale a securităţii produselor.

Consumatorii cumpără din ce în ce mai mult de pe piaţa mondială, on-line şi off-line. În această piaţă globală extinsă, ei doresc să se asigure că nu s-au strecurat produse periculoase. Cum pot afla consumatorii dacă marsupiul pentru bebeluş sau bicicleta fabricată în afara UE respectă cerinţele de siguranţă europene şi internaţionale? Căutând informaţia în Portalul universal al rechemărilor de pe piaţă. În contextul în care se preconizează 3000 de avize de rechemare a unor produse de pe piaţă pe an, consumatorii, întreprinderile şi autorităţile vor avea acces la o remarcabilă sursă de informaţii cu privire la produse rechemate, sursă care va fi îmbogăţită în mod regulat de către UE (prin intermediul RAPEX, sistemul comunitar de alertă rapidă pentru produse nealimentare periculoase) şi de către autorităţile din SUA, Canada şi Australia.

Portalul, în care se pot căuta date, va contribui la creşterea siguranţei consumatorilor din întreaga lume şi va spori gradul de conştientizare în rândul consumatorilor şi încrederea în cumpărarea de produse de pe o piaţă mondială. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.