Acasă Politic Bruxelles: Comisia Europeana elimina din sediul central simbolul comunist “secera si ciocanul”

Bruxelles: Comisia Europeana elimina din sediul central simbolul comunist “secera si ciocanul”

DISTRIBUIȚI

114128 – 23102012 – Comisia Europeană a promis diplomaţilor lituanieni că va scoate din sediul central din Bruxelles posterul care conţine diferite simboluri, inclusiv cel sovietic – “secera şi ciocanul”.

Declaraţia a fost făcută luni de trimisul special la Reprezentanţa Permanentă a Lituaniei pe lângă Uniunea Europeană, Arūnas Vinčiūnas, potrivit Unimedia.md.

Posterul a ajuns în structurile europene în urma unui concurs finanţat parţial de Comisia Europeană. Potrivit politicienilor lituanieni, acest incident demonstrează că Europa nu se arată suficient de sensibilă faţă de crimele comunismului.

Consiliul European ar trebui să fie mai atent, iar incidentul demonstrează că europenii încă nu au cunoştinţe despre istoria Europei de Est, a declarat eurodeputatul Radvilė Morkūnaitė.

Trebuie menţionat că în Lituania pentru aprobarea deschisă a crimelor Uniunii Sovietice sau Germaniei naziste, negarea sau diminuarea acestora, Codul Penal prevede închisoarea de până la doi ani. Iar, pentru distribuţia şi afişarea simbolurilor naziste sau comuniste este prevăzută o pedeapsă administrativă – amendă de până la o mie de litas. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.