Acasă Politic Bruxelles: Corina Cretu, in revista Parlamentului European: „USL are o agenda pro-europeana”

Bruxelles: Corina Cretu, in revista Parlamentului European: „USL are o agenda pro-europeana”

DISTRIBUIȚI

113958 – 16102012 – Europarlamentarul PSD Corina Creţu a criticat, in revista Parlamentului European, faptul ca discutiile din ultimele luni despre Romania au avut la baza denaturari ale faptelor.

In articolul publicat ieri de publicatia „The Parliament Magazine”, Corina Cretu a pledat pentru abordarea realitatii romanesti din perspectiva reformelor guvernului USL, in vederea imbunatatirii nivelului de trai al cetatenilor si pentru combaterea coruptiei si clientelismului.

Vicepresedintele Grupului Socialist din Parlamentul European a criticat atitudinea partizana a unor oficiali europeni, inclusiv a comisarului Viviane Reding, a carei pozitie a fost calificata de liderul Grupului Socialist, Hannes Swoboda, ca fiind iresponsabila si insultatoare. Criza politica din aceasta vara a fost determinata, in opinia Corinei Cretu, de dorinta de schimbare a romanilor.

Europarlamentarul social-democrat a subliniat ca masurile guvernului Ponta vin in intampinarea asteptarilor cetatenilor. Corina Cretu a exemplificat cu reformele initiate in sectorul energetic, prin anularea contractelor cu intermediarii de energie, pentru recuperarea pierderilor inregistrate din cauza gestionarii defectuoase a banilor publici. Vicepreşedintele PSD a mentionat si obtinerea imprumutului de la FMI si imbunatatirea activitatii in domeniul fondurilor structurale. De asemenea, Corina Cretu a evidentiat preocuparea actualei guvernări pentru asigurarea independentei sistemului judiciar, prin instituirea unui proces transparent de numire a procurorului general si a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Este o agenda pro-europeana si USL este hotarata sa indeplineasca standardele asteptate de la orice stat membru al UE, prin combaterea corupţiei şi îmbunătăţirea actului de guvernare”, a subliniat vicepreşedintele PSD Corina Cretu, in revista Parlamentului European. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.