Acasă Politic Bucuresi: Frank Timis este cel mai bogat roman

Bucuresi: Frank Timis este cel mai bogat roman

DISTRIBUIȚI

114225 – 26102012 – Frank Timiş ese cel mai bogat român, potrivit editiei din acest an a topului 300 realizat de revista Capital. Frank Tmis se menţine pe aceasă poziţie penru al doilea an consecutive,

averea sa find estimată la 1,7- 1,75 miliarde de euro, în creştere faţă de anul trecut.

Averile însumate ale celor mai bogaţi 300 de oameni de afaceri din clasament se situează în jurul valorii de 26,5 miliarde de euro, în scădere cu 3 miliarde de euro faţă de ediţia din 2011 -, pierderile şi insovenţele avand o influenţă imporantă asupra acestora. Ponderea averilor din OP 300 în Produsul Itnern Brut al României s-a redus până la 19,4%, de la 23,6% câ a fost în 2011.

Practic, pese 50% dinre milionari au înregisra scăderi ale averilor, mai mul de 30 au ieşi din op, şi doar doi au reuşi să-şi conserve miliardul de euro. Spre deosebire de anii recuţi, din ce în ce mai mule afaceri sun făcue în familie, moiv penru care numărul familiilor de milionari prezenţi în OP 300 a crescu de la 38, în 2011, la 46 în ulima ediţie a opului.

Regiunea Bucureşi – Ilfov coninuă să ocupe prima poziţie în ceea ce priveşe numărul de milionari în euro (110, cu o avere cumulaă de aproximaiv 12 miliarde de euro). Pe locul secund se plasează județul Consana (cu 23 persoane şi o valoare cumulaă a averilor de pese 1,9 miliarde de euro), urma de judeţul Cluj (20 persoane şi averi însumae de 700 de milioane de euro).

Un număr mare de milionari şi-au păsra plasamenele imobiliare (fap care, de cele mai mule ori, a dus la scăderea averii persoanelor respecive), însa după primii ani duri de criză s-au reoriena căre ale domenii de aciviae. Energia verde, indusria farma şi serviciile medicale, agriculura (cu precădere zooehnia) se numără prinre segmenele care au arasinvesiţiile milionarilor din OP 300 şi le-au spori averile. Puţini au fos oamenii de afaceri auohoni care să nu fi apela la înfiinţarea unei srucuri offshore. Porivi ulimei ediţii a OP 300 Capial, cele mai populare desinaţii penru bogaţi au fos Cipru şi Olanda.

„La fiecare din cele 11 ediţii de până acum ale opului am remarca evoluţii surprinzăoare ale averilor. Anul acesa, avem o nouă inrare în op 10 cei mai bogaţi români, dar şi o creşere specaculoasă a averii unui om de afaceri, care a avansa până pe poziţia a 11-a. În creşere faţă de ediţia anerioară ese şi numărul femeilor de afaceri care s-au califica în clasamenul Capial. Din păcae, doamnele au înregisra şi cele mai mari scăderi din valoarea averilor, pierzând chiar şi locul în primele zece poziţii ale clasamenului”, spune Oana Osman, redacor-şef al revisei Capial.

„Pe de ală pare, milionari precum Dan Diaconescu sau Gigi Neţoiu nu mai figurează în ulima ediţie a OP 300 cei mai bogaţi români”, compleează aceasa.

În aces an, pragul de inrare în clasamen a coborâ la 15 milioane de euro, cu un milion mai puţin faţă de ediţia anerioară.“op 300 ese unul dinre produsele de succes ale revisei Capial. La 11 ediţii publicae până acum puem vorbi deja despre o radiţie. Ese un insrumen uil penru ciiori şi reflecă mersul înregii economii, la evoluţia căreia cei mai mari înreprinzăori din ţară au o  conribuţie semnificaivă”, spune Virgil Muneanu, direcor execuiv al Capial.- www.prompmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.